Pomáhejte s námi! Z každého prodaného produktu věnujeme 10 Kč nadačnímu fondu "Naděje pro Erička". Děkujeme.

Ametyst - kámen měsíce února

Existuje spoustu různých doporučení, jaký kámen si vybrat - podle znamení, podle barvy, podle toho, co od něj očekáváme, nebo například podle měsíců. A protože právě začíná únor, rozhodli jsme se Vás seznámit s únorovým vítězem - ametystem, který se vyskytuje v typickém fialovém zbarvení.

ametyst-druza-uruguay-atlas

Ametyst je považován za kámen s velmi  mocnými účinky. Proto jsme si jej také zmiňovali v předchozím článku o péči o kameny, kde jsme si ametystovou drúzu doporučili jako efektivní aktivátor drahých kamenů. Mimo to dokáží taky očišťovat od škodlivých energií i větší prostory.

Ametyst je znám všem národům již od pradávna, už staří Řekové věřili, že ochrání své nositele pře zlem na opilstvím. I dnes je proto doporučován při problémech s jakoukoliv závislostí.

Tento kámen je univerzálním lékem, podobně jako křišťál. Ametyst posiluje naši vůli a zlepšuje koordinaci nervové soustavy, otevírá duši novým myšlenkám a pomáhá nám tak dospět ke správnému rozhodnutí. Je doporučován také na klidný spánek a ochranu před zlými sny. Pomáhá nám se dobře koncentrovat a získávat životní nadhled. Vhodný je také pro posílení rodinných a přátelských vztahů, uklidňuje spory. Velkým pomocníkem se stává při ochraně od negativních energií. Je nejlepším stabilizátorem těla a duše, posiluje imunitní systém, harmonizuje všechny orgány a zmírňuje bolesti. Vhodný je také při migrénách, nespavosti, zabraňuje vzniku křečových stavů, pomáhá při závislostech. Upravuje krevní tlak, posiluje krevní oběh a zažívací orgány, lymfatický systém.

Při zdravotních problémech je vhodné ho přikládat na postižené místo nebo jej položit pod polštář. Můžete jej ale také nosit preventivně v peněžence či kabelce.

Ametyst má velké množství energie, proto jeho očista stačí pod proudící vodou a jednou za měsíc aktivovat pomocí měsíčních paprsků.

_vyr_6534_100g

Vhodná znamení: Kozoroh, Ryby, Beran, Blíženci, Panna, Střelec

Zde si můžete prohlédnou naše náramky ručně vyrobené z přírodního ametystu. Tak vybírejte! :-)

 

Zdroj: Zdroj: Antonín Hrbek, Jak nám mohou pomoci drahé kameny, Poznání 2007