Pomáhejte s námi! Z každého prodaného produktu věnujeme 10 Kč nadačnímu fondu "Naděje pro Erička". Děkujeme.

Péče o kameny

Abychom mohli naplno využít vlastností minerálních náramků je potřeba se o ně náležitě starat. Především nezapomeňte, že náramek, který k Vám právě doputoval, je Váš a neměli byste ho tedy půjčovat nikomu jinému. Je to z toho důvodu, že byste na náramek přenesli energii někoho jiného.

IMG_1004 (kopie)

I přesto, že se nám minerální kameny zdají neživé, i ony mají ten svůj, pro nás nepozorovaný, život. Především u nich dochází k energetické výměně při styku s okolím, nebo naším tělem. Může tak dojít nejen k jejich vnějšímu znečištění, ale také ke snížení jejich účinnosti. Důležitá je tedy očista a aktivace minerálních náramků. Jak na to?

Tak jako pro nás je důležitá voda, tak i drahým kamenům postačí teplá voda jako základní očista. Očistu bychom měli provádět po dobu 3 minut, a poté náramek vysušit bavlněným hadříkem. A jak často očistu provádět? To záleží na Vás a na Vaší intuici. Obvykle postačí náramek omýt 1x za 14 dní, ale pokud cítíte, že jste byli například ve velkém stresovém vypětí, klidně můžete očistu provádět častěji. Po omytí dochází z velké části k vybití drahých kamenů, proto je na řadě další fáze - aktivace kamenů. Tím dodáme kamenům novou energii a získáme zpět jejich vzácné účinky.

K nabíjení minerálních náramků je nejlepší využít přírodní zdroj, tedy Slunce, Měsíc nebo samotné drahé kameny (tzv. krystalové drúzy - ametystové, či krystalové, na které přiložíme náramek, nejlépe na jeden den, a nechám nabít). Pokud nemáme doma drúzu využíváme Slunce a Měsíc. Tady ale musíme být opatrní, jelikož už na první pohled vidíme, že každý kámen je jiný. Některé minerální kameny by mohly na Slunci ztratit intenzitu zbarvení, proto je nabíjíme za svitu Měsíce (popřípadě velmi slabým denním světlem), nejvhodnější je samozřejmě úplněk. A u kterých kamenů tedy využíváme Slunce, a kdy naopak Měsíc? 

 

Na slunečním záření nabíjíme: achát, amazonit, akvamarín, avanturín, křišťál, chalcedon, citrín, fluorit, onyx, rodonit, tygří oko, turmalín, tyrkenit, nefrit, sluneční kámen, lávový kámen

Na měsíčním světle nabíjíme: ametyst, malachit, čaroit, jadeit, jaspis, karneol, labradorit, obsidián, rodochrozit, růženín, sodalit, lapis lazuli, apatit, howlit

 

ametyst_druza_milujemekameny_cz

Ametystová drúza

 

Nezapomeňte, že náramek musel urazit dlouhou cestu, než se dostal právě k Vám, proto neváhejte se o náramek postarat hned, než ho začnete nosit :-) 

 

 

 

Zdroj: Antonín Hrbek, Jak nám mohou pomoci drahé kameny, Poznání 2007